Mantolama Tamir ve Bakımı

   Mantolama uygulaması binanın teknik şartlarına uygun malzemeler seçilerek kaliteli bir işçilikle yapılarsa ömür boyu kullanılabilir olacaktır. Bunun dışında 10 – 15 yılda bir bakımı, onarımı ve dış cephe boyası kontrolden geçirilmelidir.

Mantolama Tamir ve Bakımının Faydaları

   Mantolama uygulama işleminden sonra bazı nedenlere (kalitesiz işçilik ya da malzeme, doğal afetler gibi) bağlı olarak binada çatlamalar meydana gelebilir. Bu çatlakların kapatılması sağlanarak binaya su girişi engellenebilir. Tamir, bakım ve boyayla binaya yeni bir görünüm sağlanmış olur. Boya teknolojinin gelişmesiyle daha az kir tutan boyalar her geçen piyasaya çıkmaktadır ve bunların bakım işleminde kullanılması kirlenmeyi uzatır. Bina cephelerinde kullanılan demirlerin boyanması ömrünün uzamasını sağlayacaktır.

Mantolama Tamir ve Bakımının Uygulanması

   İklim koşullarına (yağmur, rüzgar, sıcaklık) bağlı olarak dış cephelerde solma, kabarma veya tozuma meydana gelebilir. Bunun çözümü için dış cephede bakım gerekir. Bu bakım şu sıralamayla uygulanır; Çekiç darbeleri ile yüzey sağlamlığı kontrol edilir. Kareleme yöntemiyle boyanın tutuşu test edilir. Kabarmış boyalar spatula ile kazınır ve yıkanır. Yüzeyin kuruması için 24 saat beklenir. Yüzeydeki kalan pürüzler zımparalanır, yıkanır ve kuruması için tekrar 24 saat beklenir. Bu işlemlerden sonra astar atılıp kuruması beklenir ve son kat astar atılır. Yüzeyde bozukluklar var ise harç ile tamir edilir. Yüzey kuruduktan sonra son astar atılır.

Mantolama Tamir ve Bakımı 2

   Genel dış cephe onarım işlemleri uygulanması:

   Çevre ve temizlik işlemleri; İskeleler kurulur ve bu esnada ortaya çıkan atıklar periyodik olarak temizlenir. Mantolamadan önce gerekli koruma tedbirleri alınır. Mantolama sonrasında da iskeleler sökülmeden önce kirlenen yüzeyler temizlenir.

   İşlemler esnasında koordinasyonun sağlanması; İşlemler inşaat mühendisi ve şantiye şefi kontrolünde yürütülür. Ayrıca şantiyede ustabaşı tüm işlemler sırasında hazır bulunmalıdır. Uygulama sırasında malzemeler, işlem yapılan binaların yakınında istiflenir. İstiflenen malzemelerin üzerleri örtülür.

   Cephe bakım onarım işlemleri; Bina cephelerinde zarar görmüş beton ve sıvalar sökülüp çıkarılır, sağlam beton yüzeyi ortaya çıkmış olur. Ortaya çıkan demir donatılar temizlenir ve üstüne harç uygulayarak koruma sağlanır. Binada oluşan beton çatlakları mekanik olarak açılır ve içerisi likit Poliüretan ile doldurulur. Mantolama işlemi bittikten sonra binanın pencere ve mermer altlarına konulacak denizlik profillerinin üst bitim yerlerine poliüretan mastik çekilir.

   Bina boya işlemi; Dış cepheye öncelikle astar çekilir. Daha sonra uygulanacak boya bina sahipleri tarafından seçilir ve 2 kat olarak uygulanır.

Neden Akça Mantolama?

1999 yılında faaliyete geçen Akça Mantolama dış cephe mantolama, çatı aktarma, izolasyon, iç ve dış cephe boyama gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunan, güçlü altyapısı ile müşteri memnuniyetini baz alan çalışmalarıyla ısı yalıtım sektöründe lider uygulayıcı firma haline gelmiştir.

Kurumsallaşma sürecinde gereksinim duyulan ve yenilikçi altyapısı ile sektöre farklı bir soluk getiren Akça Mantolama iş uygulama biçimi olarak yenilikçi ve çevreci çözümleri kendine prensip edinmiş, kendisini müşterilerinin istek ve arzuları ile geliştirmeye çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız uygulamada yaşadığı süreçleri kendi kurumsal hafızasına kaydederek müşterilerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamanın yollarını arayan bir markadır.

YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR?

Probleminizin çözümü için Destek Merkezi bağlantısını takip ederek, 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 

Ücretsiz Keşif İçin Bize Ulaşın!